Honk- en softbalvereniging Robur ’58 Apeldoorn

Lid worden

Proeftraining of informatie

Onder het kopje ’teams’ staan de trainingsmomenten van de verschillende teams binnen Robur’58. 

Nieuwe leden zijn altijd welkom! Dus wil je een (paar) keer meetrainen of heb je vragen? Neem dan contact op met sportzaken@robur58.com.

 

Honk- en Softbal

Honk- en Softbal zijn spectaculaire Amerikaanse sporten die steeds meer in de belangstelling komt in Nederland. Door de verhoogde belangstelling voor honkbal op topniveau komt de sport meer en meer in de belangstelling. De KNBSB, Koninklijke Nederlandse Base- en Softball Bond, bestaat sinds 1912. De bond telt inmiddels ongeveer 24.000 leden. Iedere middelbare scholier kent het wel in één of andere vorm: kastibal, slagbal, honkbal, softbal, slowpitch. Honk- en softbal is een in Nederland groeiende sport en ook steeds vaker zijn wedstrijden uit Nederland en USA op televisie te zien. Tezamen met de groeiende clubs in Nederland wordt de sport met. enthousiasme uitgedragen, als een stoere en sportieve sport waar mentaliteit van respect voor je tegen-stander nog telt.

Honk- en softbal trekt een sportief publiek waar in het algemeen geen excessen bij plaats vinden. Tegenstanders discussiëren liever met elkaar over de verschillen in tactiek en spelersniveau dan dat men elkaar als vijand ziet. De KNBSB ziet Robur ’58 als één van de best georganiseerde clubs, vandaar dat zij met regelmaat landelijke teams stuurt en Robur ’58 vraagt evenementen te organiseren (26 jaar Series; 1993: Japan; 1999: Landelijke Peanutdag; 2000: trainingskamp Olympisch team; 2014 Landelijke Beeballdag; 2014 Ned. Softbalteam clinics).

Wat heeft Robur’58 te bieden?

Naast het spelen van competitie wedstrijden, organiseert Robur ’58 ook nog de volgende activiteiten:

  • Lente Jeugd Toernooi
  • Lente Beeball Toernooi
  • Recreanten Toernooi
  • Bedrijvendagen
  • School Slowpitch en beeball wedstrijden
  • Clinics voor scholen

Daarnaast worden onze velden veelvuldig gebruikt door de KNBSB voor de Topsport ontwikkeling in Nederland en diverse bedrijven en scholen.

Softbal Recreanten

Robur’58 heeft een volwaardig recreantenteam.

De doelstelling van het team is: met heel veel plezier een heel leuk spelletje spelen; alleen dan met net iets meer; we willen heel graag winnen, maar vinden het niet heel erg als we verliezen met goed spel. We willen proberen zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen, om in ieder geval toernooien en wedstrijden te kunnen spelen, ook als er een paar mensen eens niet mee kunnen doen. Soms spelen we ook tegen teams uit of een toernooi in België of uit Duitsland, dus is het een internationaal team!

Interesse? Neem contact op met sportzaken@robur58.com 

U kunt zich aanmelden als

Robur '58

honk- en softbalvereniging Apeldoorn

Welkom op de site van Robur ’58, een honk- en softbalvereniging in Apeldoorn. Onze vereniging is gelegen in het prachtige bosrijke gebied van Apeldoorn. Wij zijn een gezellige vereniging met enthousiaste leden die zorgen voor een leuke en sportieve sfeer. Of u nu beginner bent of al ervaren speelt, bij ons is iedereen welkom. We hopen u snel te verwelkomen op ons veld!

Robur '58

My personal favorites
Sponsoren
Externe links